Przepis na sałatkę z makaronem błyskawicznym


Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu błyskawicznego
  • 1 ogórek świeży, pokrojony w kostkę
  • 1 papryka czerwona lub żółta, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 por, drobno pokrojony
  • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 mała kapusta pekińska, drobno poszatkowana
  • 1 słoik ciemnych oliwek, przekrojonych na pół
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli
  • 200 gram żółtego sera, pokrojonego w drobną kostkę
  • 200 gram majonezu
  • Sól, czosnek, papryka słodka, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj makaron instant zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. W dużej misce połącz wszystkie warzywa oraz ser.
  3. Dodaj ugotowany i przestudzony makaron do miski z warzywami i serem.
  4. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się połączyły.
  5. Dodaj do sałatki przyprawy do według własnego gustu. 

Sałatkę można podawać od razu lub schłodzić w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki się połączą. Ten przepis sprawdzi się świetnie na imprezę, obiad, lub jako zimne danie w gorące, letnie dni.

Smacznego! 

Popularne posty z tego bloga

Zielone pesto - sprawdzony przepis

Domowe czerwone pesto - składniki i przygotowanie

Przepis na tofu w słodko-kwaśnym sosie po tajsku