Przepis na sałatkę z makaronem błyskawicznym
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu błyskawicznego
- 1 ogórek świeży, pokrojony w kostkę
- 1 papryka czerwona lub żółta, pokrojona w drobną kostkę
- 1 por, drobno pokrojony
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 1 mała kapusta pekińska, drobno poszatkowana
- 1 słoik ciemnych oliwek, przekrojonych na pół
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli
- 200 gram żółtego sera, pokrojonego w drobną kostkę
- 200 gram majonezu
- Sól, czosnek, papryka słodka, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Przygotuj makaron instant zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- W dużej misce połącz wszystkie warzywa oraz ser.
- Dodaj ugotowany i przestudzony makaron do miski z warzywami i serem.
- Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się połączyły.
- Dodaj do sałatki przyprawy do według własnego gustu.
Sałatkę można podawać od razu lub schłodzić w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki się połączą. Ten przepis sprawdzi się świetnie na imprezę, obiad, lub jako zimne danie w gorące, letnie dni.
Smacznego!
